Onze website maakt gebruik van cookies. Functionele cookies zijn noodzakelijk voor de werking van onze website en kan je niet uitschakelen. Om onze website te verbeteren, kan je ook niet-functionele cookies toestaan. Meer informatie kan je vinden in ons privacybeleid.
Inox kookgerei onderhouden
Hoe inox potten, deksels en pannen onderhouden?
Algemene tips
- Geef de verschillende maten van kookpotten en deksel een kleurcode (bv. met nagellak). Zo past op elke pot een dekseltje.
- Gebruik de juiste maat deksel op de kookpot. Zo verspil je geen energie en gaat het koken sneller.
- Goed onderhoud van je kookmateriaal is belangrijk voor het comfort tijdens het koken, maar ook voor de voedselveiligheid. Vuil kookmateriaal is niet hygiÎnisch. Een epidemie is niet wat je wil op kamp.
Voor het kamp
- Geef de inox potten weer meer glans door een papje te maken met Vim en azijn. Kuis hiermee je pot uit en spoel daarna goed af met heet water.
Op kamp
- Schuur nooit uit met staalwol want dat roest, maar laat uitkoken in een sop van sodakristallen en water. Was daarna af met afwasmiddel. Het gebruik van synthetische sponsjes mag wel.
- Is er eten aangebrand in de pot? Gebruik een beetje soda in de pot gevuld met water en breng deze aan de kook. Laat een 5-tal minuten doorkoken. Giet de sodaoplossing eventueel over in een andere aangebrande pot. Belangrijk is om hierna de pot af te wassen met afwasmiddel en goed te spoelen met heet water.
Na het kamp
- Berg je potten en deksel droog op.
- Kijk de kleurlabels na. Heb je bij elke pot nog een deksel?