Onze website maakt gebruik van cookies. Functionele cookies zijn noodzakelijk voor de werking van onze website en kan je niet uitschakelen. Om onze website te verbeteren, kan je ook niet-functionele cookies toestaan. Meer informatie kan je vinden in ons privacybeleid.
Gastro niro
Hoe de bakplaat van een gastro niro onderhouden?
Een bakplaat is een geweldig foeragevuur om op een gemakkelijke, veilige en gelijkmatige manier een grote hoeveelheid vlees te bakken.
De "pan" heeft wel een beetje onderhoud nodig, aangezien ze gemaakt is van staal. Bij een foute opslag zal de bakplaat beginnen roesten.
Dat kan je zelf gemakkelijk voorkomen Èn oplossen.
- Was na elk gebruik de bakplaat zorgvuldig af en droog ze goed af.
- Wrijf de bakkant van de plaat in met een beetje natuurlijke olie (olijfolie, maÔsolie,...).
- Berg de bakplaat droog op in een geventileerde ruimte.
Is de bakplaat toch geroest?
- Laat de bakplaat een nacht weken in een badje van soda en water. Wrijf de plaat droog.
- Wrijf de roest weg met een sponsje en keukenzout. Het keukenzout heeft een schurend effect. Het kan een beetje moeite kosten, maar je zal zien dat de roest loskomt.
- Was de bakplaat opnieuw grondig af, droog ze af en wrijf opnieuw gelijkmatig in met natuurlijke olie.
- Berg droog op.
Algemene tips voor gebruik:
- Een bakplaat Gastro Niro verbruikt tot 20% minder gas en heeft een thermo-element en piÎzo ontsteking.
- Kies een ontspanner van 50 mbar. Vermits er 2 branders zijn, heeft de gastro een zwaardere ontspanner nodig. Een gasfles met binnendraad krijgt ook de voorkeur.
- VÛÛr het bakken warm je de bakplaat zachtjes op. Dat voorkomt het kromtrekken van de bakplaat.
Bij Hopper vind je naast deze Gastro Niro nog andere foeragevuren. Uiteraard hebben we ook reserveonderdelen.