De branddriehoek

Een vuur hou je brandend met drie elementen: brandstof, zuurstof en warmte. 

Samen vormen ze de branddriehoek.

Neem één ervan weg, en je vuur dooft uit.


Brandstof

Gebruik licht en harshoudend hout (berk, populier, spar, lork en den) om het vuur aan te steken en hard en zwaar hout (olm, eik, kastanje) om het vuur te onderhouden.

Zuurstof

Stapel het hout niet te dicht op elkaar en laat voldoende openingen. Als een vuur geen lucht meer krijgt, gaat het roken. Blazen helpt om de vonk te laten overslaan.

Warmte

Nat hout ontbrandt pas wanneer al het water is verdampt. Dat kost energie, en dus warmte. Te veel nat hout koelt het vuur af, waardoor het onder de ontbrandingstemperatuur komt.

 

Vuurtje stoken en dan koken? Zoek even wat je nodig hebt bij Hopper!   Firestarter, watervaste lucifers, vuurhandschoenen, ....  

En hou het veilig ;)